WATERBUG: In Between Beast and Freak - Imported from Sweden by Listening-Post Music

Sung in English!

Only the bio is in Swedish:

Waterbug från Göteborg tog sitt namn när trummisen, Pelle Hedlund, kom med i bandet våren 1993. Innan dess hade tvillingbröderna Rickard och Robert Nillson, tillsammans med kompisarna Anders Rasmussen och Patrik Jonasson, spelat i ett band som kallades Pull.Vad namnet Waterbug innebär vet egentligen ingen. Kanske har det med Rickard och Roberts intresse för flugfiske att göra.

Våren 1994 fick bandet ett trevligt telefonsamtal från Joakim på A West Side Fabrication. Han erbjöd ett tre-skivors kontrakt och Waterbug tackade och tog emot. Våren därefter var det dags för debutalbumet som döptes till Supercalifragilisticexpialidocius. Under 1996 kom uppföljaren Monday morning quarterback. Från den skivan släpptes också två singlar: Somewhere out there och Yellow. Utöver detta har Waterbug också medverkat på diverse West Side- samlingar med resten av familjen. På dessa kan man hitta låtar som Talent ´90 och Hero holiday.

Till singeln Somewhere out there gjordes en video. I den uppträdde bandet som rymdmän och jagade varandra i söta rymddräkter. En lutig sak som hände när en scen filmades var att polisen plötsligt dök upp. De hade fått in rapporter om att "konstiga saker hände" från folk som sett rymdgubbar. När de klev ur bilen brast de ut i gapskratt......

Hösten -96 flyttade basisten Patrik Joanasson till Stockholm och lämnade således bandet. Ny basist blev då Björn Magnusson. Utöver basbytet så har Waterbug också införskaffat en ny medlem vid namn Peter Sjöholm som spelar synt. Detta nya Waterbug släppte sitt tredje album In between beast and freak hösten -98.

Waterbug låter ganska "Waterbuggit" och det är ganska svårt att sätta fingret på någon exakt influator, även om Pixies och andra band från den amerikanska undergroungscenen betytt en hel del för deras utveckling.. Bandmedlemmarna lyssnar på olika slags musik och kanske är det det som är hemligheten bakom deras sound. De båda nya pojkarna har också kommit med nya idéer, och just nu håller bandet på att förändras och utvecklas på ett intressant sätt. Låtskrivandet brukar börja med att någon kommer med ett uppslag, sedan fyller var och en i med sin egen lilla del...

När Waterbug inte håller på med musik så jobbar och pluggar de. Pelle arbetar som dagismagister, Rickard som lärare, Peter som lärar-assistent, Anders som brevbärare, Björn jobbar på sjukhus samt på musiktidningen Magazine Groove, och Robert pluggar juridik. På fritiden fiskar Robert och Rickard en hel del. Björn spelar hockey och Pelle badminton.

En andra singel från senaste fullängdaren släpptes i början av februari –99, "My only cousin".
Även video finns tillgänglig för samma låt.

Waterbug:

Rickard Nilsson sång
Pelle Hedlund trummor
Anders Rasmussen gitarr
Robert Nilsson gitarr
Björn Magnussen bas
Peter Sjöholm synt

 

Price - $17.00Track Listing

1. My Friend In N. Y. C.
2. The Fool
3. On The Bus
4. Libido Love
5. Can't Stay Forever

6. Bill
7. Last Night
8. The Rocket Boy

9. I Believe In You
10. In Between Beast and Freak
11. My Only Cousin (Disco Version)
12. Insides