LA MASA: Nu Eller Plotslight - imported from Sweden by Listening Post Music

¡Es "La Masa" mi amigo! ¡Baila loca!

Classic Pop - in Swedish - take a chance and listen - you'll be singing along - even if you don't know the lamguage!

La Masa handlar om ett försök att göra fantastisk popmusik. Popmusik som inte skäms över att vara banal eller ta de där ackorden som till en början låter bekanta. Låtar som på ett sätt sticker iväg i märkliga långvägar men på ett annat är sakligt enkel. Ibland syntetisk, ibland i en lada på landet, ibland krasar gamla indiehjältar som the Pixies förbi, ibland skramlar det väldigt mycket och frenetiskt. Detta med texter som, trots lustiga formuleringar, har ett allvar i sig

Alla har spelat i många andra sammanhang tidigare, med varierad framgång. Thomas släppte en skiva med Smash Hit Wonders på det då väldigt hippa Göteborgsbolaget Sun Spot (Honey is Cool mm). De hade visst också ett förlagskontrakt med Warner och några singlar gick ganska mycket i P3 men sångaren bestämde sig för att åka till Berlin.

Mats och Jakob spelade tidigare i Kracklites, ett Skövdeband som många recensenter älskade och som gjorde en hel del legendariska spelningar. Många skivbolag ville ha dem men som oftast är rann allt ut i sanden. Fast än idag finns det de som talar om Mats tejpade bröstvårtor. På La Masas första CD-r medverkar Bo Peter som trummade i Kracklites (och Souls).

Fredrik har spelat i ett otal mer eller mindre obskyra och experimentella grupper. Det mest lättillgängliga var Blonk som också hade ett kontrakt med Sun Spot på gång om Smash Hit Wonders skivförsäljning varit lite högre. Idag spelar han saxofon med Love is All som släppt några vinylsinglar.

Mats-Peter är en typisk trummis som vi lärde känna genom vår inspelningsguru Bastian Pabst (De är bägge ifrån hålan Ulricehamn). Mats-Peter har förstås också harvat i en massa grupper men är egentligen konstnär och går av och till på högskolan Valand i Göteborg.


LA MASA: Nu Eller Plotslight - imported from Sweden by Listening Post Music

Price - $17.00

Tracks

1. Stora Trumman
2. Min Megafon
3. Tomhetens dunklaspar
4. underbarn
5. syrd & skam
6. sov nos mig
7. sla mia
8. onabar
9. anna-lena malar skart
10. en psalm som smakar bubblegum
11. kampsong